vineri, 11 februarie 2011

Varza calita cu turta de malai

                                 
 Imi aduc aminte de zilele de vara din copilarie cand mergeam la tara la bunici si mancam proaspat scoasa din cuptor  turta de malai. Astazi parca gandindu-ma la zilele de altadata m-am gandit sa fac Varza calita cu malai.

Ingredinte pt. Varza calita :

2 varze acre
4 cepe
afumatura de porc sau carnati de porc afumati
cimbru,   o crecuta de busuic
boia de ardei dulce
pasta de rosii

Mod de preparare :
Taiem ceapa si o punem la calit cu putina untura de porc daca aveti sau ulei . Untura de porc ii da un gust mai bun varzei si o  fragezeste mai repede.Cand ceapa sa calit  punem varza taiata si punem apa cat sa o  acopere. Tot acum punem si cimbru maruntit si  o crecuta de bucuioc pentru aroma.
O lasam sa fiarba pana scade apa .
Inspre final punem boia de ardei dulce si pasta de rosii  cat sa ii de-a o culoare frumoasa si un gust mai bun.
Tot acum punem si bucatele de carnati afumate pe care inainte le-am prajit cat sa se rumeneasca si lasam varza pana scade apa de tot si o punem cali.

   Sa fac si turta de malai.
Ingrediente:
1,5 l apa
500 gr. malai
sare
200 gr faina

Punem apa la fiert si facem  o mamaliga mai tare.
Cand sa fiert malaiul il rasturnam intr-un bol si il amestecam cu faina foarte bine la fel ca un aluat de paine sa se incorporeze toata faina.

Apoi punem amestecul intr-o tava . Eu am pus in tava  hartie de copt ca sa imi fie mai usor sa scot turta din tava.

Turta trebuie sa stea in cuptor cam o ora, sa se coaca bine. Cuptorul trebuie incins dinainte cam la 180-190 de grade. Este gata cand face crusta tare la suprafata si se rumeneste frumos.
Trebuie sa stea la foc mediu 1 ora sau mai mult daca vedeti ca crusta este inca moale.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu