Imi aduc aminte de zilele de vara din copilarie cand mergeam la tara la bunici si mancam proaspat scoasa din cuptor turta de malai. Astazi parca gandindu-ma la zilele de altadata m-am gandit sa fac Varza calita cu malai.
Ingredinte pt. Varza calita :
2 varze acre
4 cepe
afumatura de porc sau carnati de porc afumati
cimbru, o crecuta de busuic
boia de ardei dulce
pasta de rosii
Mod de preparare :
Taiem ceapa si o punem la calit cu putina untura de porc daca aveti sau ulei . Untura de porc ii da un gust mai bun varzei si o fragezeste mai repede.Cand ceapa sa calit punem varza taiata si punem apa cat sa o acopere. Tot acum punem si cimbru maruntit si o crecuta de bucuioc pentru aroma.
O lasam sa fiarba pana scade apa .
Inspre final punem boia de ardei dulce si pasta de rosii cat sa ii de-a o culoare frumoasa si un gust mai bun.
Tot acum punem si bucatele de carnati afumate pe care inainte le-am prajit cat sa se rumeneasca si lasam varza pana scade apa de tot si o punem cali.
Sa fac si turta de malai.
Ingrediente:
1,5 l apa
500 gr. malai
sare
200 gr faina
Punem apa la fiert si facem o mamaliga mai tare.
Cand sa fiert malaiul il rasturnam intr-un bol si il amestecam cu faina foarte bine la fel ca un aluat de paine sa se incorporeze toata faina.
Apoi punem amestecul intr-o tava . Eu am pus in tava hartie de copt ca sa imi fie mai usor sa scot turta din tava.
Turta trebuie sa stea in cuptor cam o ora, sa se coaca bine. Cuptorul trebuie incins dinainte cam la 180-190 de grade. Este gata cand face crusta tare la suprafata si se rumeneste frumos.
Trebuie sa stea la foc mediu 1 ora sau mai mult daca vedeti ca crusta este inca moale.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu