duminică, 27 februarie 2011

Placinta gustoasa de mere


Ingrediente pt o placinta cu diametrul de 24 cm.
-250 gr faina
- 125 gr. unt
- 1 ou
- 2 linguri zahar, sare
- 750 gr mere,
- scortisoara, nucsoara

 Mod de preparare:
Faina cu untul, un praf de sare , oul si 2 linguri zahar se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. In reteta nu scrie dar eu am pus si un strop de praf de copt.
Se acopera cu o folie de plastic si se baga la frigider 30 minute.
Merele se rad de coaja si se dau prin razatoarea mare . Am pus si un pic de zahar peste ele ca sa-si lase sucul  ca sa le pot stoarce mai bine. Dupa cateva minute le-am stors de sucul lor si le-am calit cateva minute ca sa nu mai aiba suc si sa se inmoaie un pic. Am mai pus zahar daca a mai fost nevoie sa fie dulci, apoi scortisoara si un praf de nucsoara.
Am intins aluatul cu sucitorul si l-am intins in tava unsa in prealabil cu un strop de ulei.

Am pus apoi merele si din nou am intins o foaie ca sa pot acoperi placinta.


 Am copto la cuptor aprox. 50 minute la foc potrivit pana a devenit galben-aurie.
Asa arata pudrata cu zahar.

Este incredibil de gustoasa. Eu niciodata nu fac o singura placinta ci mai multe pentru ca se mananca foarte repede. Pe a doua zi nici nu a mai ramas .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu