joi, 24 februarie 2011

Negresa insiropata

 Este un desert foarte simplu si delicios. Sper sa o incercati.

Ingrediente:

- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana faina
- 1 cana de lapte
- 1 cana de ulei
- 5 oua
- 3-4 linguri de cacao
- 6 linguri de nuca macinata sau nuca de cocos
- un plic de zahar vanilinat
- un plic de praf de copt
- 1/4 lingurita de sare

Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot.

Din aceasta compozitie se opreste o cana.
Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, se adauga nuca macinata sau nuca de cocos. Nu am avut nuca si am pus nuca de cocos.  Se pune si faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma .

Compozitia se toarna in tava  si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.

Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom . Eu am mai topit si putina ciocolata in amestec ca sa fie cu adevarat o negresa.

 Apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri.

Am servit cu frisca pe deasupra iar in farfurie am pus putina dulceata de afine. A fost extraordinara aceasta combinatie


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu